pride_prejudice_2005Op dinsdag 22 september is het precies 10 jaar geleden dat de film Pride & Prejudice in de Nederlandse bioscopen ging draaien. Zo’n mooi jubileum kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan!

Daarom willen we in de week van 21 t/m 27 september een klein online feestje houden. Het belangrijkste is natuurlijk dat we samen de film bekijken. Hoe we dat doen? Lees snel verder!

Welke film is het ook alweer?
Die met Keira Knightley als Elizabeth Bennet en Matthew Macfadyen als Mr Darcy! En met Chatsworth House als Pemberley. De film werd geregisseerd door Joe Wright en was wereldwijd een groot succes. Je wilt ‘m vast nog eens zien!

Hoe kijken we samen?
We prikken gezamenlijk via onderstaande poll een datum en tijdstip om de film te bekijken. Meeste stemmen gelden. Iedereen kijkt de film thuis. We pakken de dvd uit onze kast (of huren ‘m bij de videotheek of bieb) en drukken allemaal op hetzelfde moment op ‘play’. Tijdens het kijken van de film kun je via deze website je opmerkingen kwijt die je met medekijkers wilt delen. Over de acteurs, de kleding, hoe je een scène ervaart; alles mag, zolang het netjes blijft.

Zo kan iedereen vanaf zijn eigen bank ‘gezamenlijk’ naar de film kijken. Verdere instructies volgen zodra we een datum hebben.

Lijkt je dit leuk?
Help ons dan een datum te kiezen door onderstaande poll in te vullen. En kijk gezellig met ons mee! Je kunt maximaal 3 keuzes invullen. Stemmen kan tot en met maandag 7 september.
[polldaddy poll=9017003]