letter-cassandraWe zijn bijzonder blij met alle enthousiaste reacties die we tot nu toe hebben gehad op onze inzamelingsactie voor het Jane Austen’s House Museum in Chawton. We hebben inmiddels al meer dan 200 euro ingezameld! Dit brengt de kans op het behoud van Cassandra Austens brief weer een stukje dichterbij. Wil jij ook doneren? Dit kan nog tot en met 25 juli. Vul snel onderstaand formulier in. Odette Snel, initiatiefnemer van deze inzamelingsactie, neemt dan contact met je op.

Waar zamelen we geld voor in?
Op 29 juli 1817 schreef Cassandra Austen, Janes zus, een zeer emotionele brief aan haar nichtje Fanny Knight. In de brief beschrijft ze de begrafenis van Jane, die op 18 juli was overleden. Deze brief is privébezit en is te koop. Het museum in Chawton, waar de brief momenteel wordt tentoongesteld, wil hem graag aankopen, maar heeft daar financiële hulp bij nodig.

Waarom is dit belangrijk?
De brief laat zien hoe hecht de band tussen Jane en Cassandra was. En geeft belangrijke informatie over Janes begrafenis. Als de brief opnieuw in een privécollectie terecht komt, kan dit betekenen dat hij jarenlang – misschien wel een leven lang – in een kluis wordt opgeborgen. Wij willen dat de brief beschikbaar komt voor het publiek, zodat iedereen hem kan zien.

Wat schrijft Cassandra?
Een citaat: “Donderdag was niet zo’n vreselijke dag voor mij als jij dacht, er was zoveel dat gedaan moest worden dat er geen tijd was voor nog meer verdriet. Alles werd in uiterste stilte bewerkstelligd, en als ik niet vastbesloten was om nog een laatste glimp op te vangen en daarom mijn oren gespitst hield, had ik niet in de gaten gehad wanneer ze het huis verlieten. Ik zag de kleine sombere processie de straat uitlopen en toen ik ze uit het oog verloor en haar voor altijd kwijt was, zelfs toen was ik niet zo overmand door verdriet noch zo nerveus als ik nu ben, nu ik deze brief schrijf.”

Help mee!
Vul onderstaand formulier in als je wilt doneren. Alle donaties, hoe klein ook, zijn welkom!

Ja, ik wil graag een bijdrage doneren aan het Jane Austen's House Museum.
* verplicht veld