Jane-Austens-House-MuseumHet Jane Austen’s House Museum in Chawton heeft onze hulp nodig! Vorige maand meldden we al dat het museum een inzamelingsactie houdt voor de aankoop van een brief van Cassandra Austen. In deze belangrijke brief schrijft Cassandra over de begrafenis van haar zus.

Het museum heeft nog bijna 7.000 pond nodig voordat het de koop kan doen.
Odette Snel, medewerker van JaneAusten.nl, houdt daarom een Nederlandse inzamelingsactie. Help mee!

Odette schrijft:

Waarom is het zo belangrijk dat deze brief in het museum komt of misschien beter gezegd, waarom hoort deze brief thuis in het museum?

De brief is geschreven in het huidige museum door Cassandra kort na het overlijden van haar zus Jane. In deze brief geschreven aan Fanny Knight, de oudste dochter van hun broer Edward, beschrijft Cassandra het afscheid van haar zo geliefde zus.

Bij het lezen van deze brief merk je hoe gehecht de zussen waren en hoe groot het verdriet en gemis voor Cassandra moet zijn geweest.

De afgelopen twee maanden hebben wereldwijd al verschillende Janeites acties opgezet om geld in te zamelen om deze brief, die momenteel te bezichtigen is in het museum, te behouden.

Toen Karin Quint en ik vorige week deze brief in het museum aanschouwden, kwamen wij op het idee om ook vanuit Nederland een financiële bijdrage te leveren.

Help mee!
Vind jij ook dat deze brief openbaar moet blijven? Dat ie niet naar een Amerikaanse verzamelaar moet gaan om daar in een privécollectie achter slot en grendel te verdwijnen? Doe dan mee met onze inzamelingsactie.

Vul onderstaand formulier in, en Odette stuurt je haar bankgegevens. Dit kan tot uiterlijk zaterdag 25 juli. Zij maakt aan het eind van de maand het totaal ingezamelde geld over naar het Jane Austen’s House Museum. En uiteraard melden wij dat ook hier.
Als het museum niet voldoende geld inzamelt om de brief te kopen, zal het museum het geld gebruiken voor een andere aankoop.


Alvast bedankt voor je medewerking!

Ja, ik wil graag een bijdrage doneren aan het Jane Austen's House Museum.
* verplicht veld