emma-highburyAls we de laatste bladzijden van Jane Austens Emma hebben gelezen, laten we Highbury met een goed gevoel achter. Maar hoe vergaat het de inwoners van dit dorp – dat bijna een stad is – een jaar later? Om te vieren dat Emma twee eeuwen geleden werd gepubliceerd, dagen we je uit om een kort vervolg te schrijven. Doe mee en maak kans op mooie prijzen!

Wat is de bedoeling?
Je schrijft een kort verhaal over een of meerdere inwoners van Highbury. Dat kunnen bijvoorbeeld de vreselijke Eltons zijn, of Mr en Mrs Weston, of een personage dat jij zelf hebt bedacht. En natuurlijk mag het ook over Emma en haar echtgenoot Mr Knightley gaan. Zolang het zich maar in Highbury afspeelt, een jaar (of bijna een jaar) nadat Mr Knightley en Emma zijn getrouwd. Zet je fantasie aan het werk!

Verkiezing
We verzamelen alle inzendingen en publiceren die in eind mei/begin juni één voor één op de website. Daarna wordt er een verkiezing gehouden onder alle lezers van JaneAusten.nl. Ook is er een jury die de inzendingen beoordeelt. We hebben daarom twee prijzen: een publieksprijs en een juryprijs.
De scène mag geschreven worden in het Nederlands of Engels. Het hoeft absoluut niet in de stijl van Jane Austen, laat je lekker gaan (tenzij je daar juist de uitdaging in ziet). Heb je geen ervaring met schrijven? Laat je niet afschrikken, het is altijd leuk om mee te doen. Het enige wat moet, is dat je je aan onderstaande spelregels houdt.

Spelregels

 • De tekst moet helemaal van jou zijn en nog niet eerder zijn gepubliceerd
 • Geschreven in het Nederlands of Engels
 • Verhalend, dus geen opsomming van gebeurtenissen
 • Voldoen aan het volgende uitgangspunt: het speelt zich af (ongeveer) een jaar na de trouwdag van Emma en Mr Knightley
 • Je geeft door onderstaand formulier in te vullen aan dat je meedoet aan de schrijfwedstrijd. Zo weten wij dat we op je verhaal kunnen rekenen en kunnen we een planning maken.
 • Deadline: maandag 11 mei 2015 (en dit is een harde deadline!)
 • Het verhaal mag maximaal 1000 woorden tellen
 • Het moet leesbaar zijn voor alle leeftijden (dus niet te pikant)
 • Je geeft ons toestemming om de tekst op deze website te publiceren
 • De prijzen
  Welke prijzen er te winnen zijn, maken wij binnenkort bekend.

  Meedoen?
  Laat weten of je meedoet. Als je dat wil, kunnen we je af en toe een reminder sturen en wat schrijftips. Je kunt je opgeven door onderstaand formulier in te vullen. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 1 mei. Veel succes!

  Geef je op voor onze schrijfwedstrijd

  * verplicht veld

  Vul je gegevens in: