beckinsale-sevigny

Kate Beckinsale (l) en Chloe Sevigny speelden eerder samen in The Last Days of Disco (ook van regisseur Whit Stillman)

Goed nieuws over de verfilming van Jane Austens novelle Lady Susan. Niet alleen meldt Variety dat de opnames deze maand in Ierland beginnen, maar ook dat Kate Beckinsale en Stephen Fry zijn toegevoegd aan de cast.
En er is ook een Nederlandse ‘link’: co-producent van Love and Friendship (zoals de film gaat heten) is de Nederlander Raymond van der Kaaij van Revolver Films. Het Nederlands Filmfonds draagt ook bij aan het filmproject.

Geen Sienna Miller
Love and Friendship is een project van regisseur Whit Stillman (Metropolitan, The Last Days of Disco), die ook het script heeft geschreven. In 1991 kreeg Stillman een Oscar-nominatie voor zijn script van Metropolitan.

Eerder meldden wij dat de rol van Lady Susan Vernon gespeeld zou worden door Sienna Miller, maar nu is bekend geworden dat Kate Beckinsale (Serendipity, Underworld) de geslepen weduwe gaat spelen. Beckinsale was eerder te zien in de ITV-verfilming van Emma, uit 1996. Chloe Sevigny (Kids, Zodiac) speelt Alicia Johnson, een vertrouwelinge van Lady Susan. Stephan Fry (wie kent ’n niet?) speelt haar echtgenoot Mr Johnson.

Meer casting nieuws
Ook de overige castleden zijn bekend. Lady Susan’s love interest wordt gespeeld door Xavier Samuel (Fury, The Twilight Saga). Ook zijn er rollen voor Emma Greenwell en Morfydd Clark (allebei later dit jaar te zien in Pride & Prejudice & Zombies), Jemma Redgrave (Mansfield Park 2007, Bramwell), James Fleet (Sense and Sensibility 1995, Little Dorrit), Tom Bennett (Upstairs, Downstairs) and Justin Edwards (The Thick of It).

Over Lady Susan
Lady Susan is een brievenroman die draait om de egocentrische en berekenende weduwe Lady Susan Vernon, die voor haarzelf en haar dochter rijke echtgenoten probeert te vinden. Jane Austen schreef de novelle waarschijnlijk rond 1797, maar hij werd pas voor het eerst uitgegeven in 1871.

Wanneer in de bioscoop?
Wanneer Love and Friendship in de bioscopen zal draaien, is nog niet bekend. Gezien de Nederlandse betrokkenheid, mogen we er (hopelijk) vanuit gaan dat de film ook hier te zien zal zijn.