JAfestivalpromenade-151

5 augustus 2015: Helaas, wegens te weinig aanmeldingen gaat deze reis niet door.

Altijd al eens naar het Jane Austen Festival in Bath gewild? Ga dit jaar met ons mee! Samen met Marieke Schröder begeleid ik (Karin Quint) in september 2015 een zesdaagse Jane Austen-reis met een heel bijzonder programma.

We dompelen ons twee dagen onder in het Jane Austen Festival; doe mee met (of bekijk) de grootste Regency Parade ter wereld, bezoek de Fayre in de Guildhall, leer dansen als Elizabeth Bennet en wandel in de voetsporen van Catherine Morland naar Beechen Cliff.
En er is nog veel meer moois te zien tijdens deze reis. Je kunt nu boeken bij reisorganisatie Garden Tours!

Het programma
We vertrekken op donderdag 10 september en komen op dinsdag 15 september weer terug. Op zaterdag en zondag kun je meedoen aan festivalactiviteiten in Bath, aan onze eigen stadswandelingen of heerlijk de stad en haar mooie parken en musea op je eigen manier ontdekken. Op de overige dagen bezoeken we filmlocaties als Lacock (Meryton in Pride and Prejudice 1995), Basildon Park (Netherfield in Pride and Prejudice 2005) en Stourhead Garden (P&P 2005) en zien we kostuums uit de film Sense and Sensibility in Mompesson House.

Basildon Park

Basildon Park

Chawton
Op een echte Austen-reis mag Chawton natuurlijk niet ontbreken. We bezoeken het Jane Austen’s House Museum, het huis waar ze de laatste jaren van haar leven woonde en werkte. Ook nemen we een kijkje in Chilham waar de BBC-serie Emma is opgenomen. En we bezoeken het Godmersham Heritage Centre op het landgoed dat ooit van Janes broer Edward was.

De organisatie
Deze busreis wordt begeleid door Marieke Schröder, ervaren reisleidster en kunsthistorica, en mijzelf (webmaster JaneAusten.nl en auteur van de reisgids Het Engeland van Jane Austen). De reis is georganiseerd door de gerenommeerde reisorganisatie Garden Tours, dus je bent in vertrouwde handen. We reizen per bus en er zijn verschillende opstapplaatsen in Nederland en België.

Info op een rij
Wanneer: 10 september t/m 15 september 2015
Prijs: vanaf 750 euro (Bath festiviteiten zijn optioneel en tegen meerprijs)
Vervoer: luxe touringcar
Opstappen in: Amersfoort, Utrecht Lunetten, Breda-Prinsenbeek, Gent (België)

Meer informatie en boeken?
Bezoek de website van Garden Tours.