abdij-northangerWil jij Northanger Abbey van Jane Austen in een nieuwe en frisse vertaling lezen? Doe dan mee aan onze prijsvraag! Volgende week, 3 februari, verschijnt bij uitgeverij Athenaeum, Polak en Van Gennep De Abdij van Northanger. Wij mogen van de uitgever 5 exemplaren weggeven. Wil je weten hoe jij kans kunt maken op dit boek? Lees dan verder!

Vertaling
Northanger Abbey was een van de eerste boeken die Jane Austen schreef en het eerste boek dat ze probeerde te publiceren, in 1803. Het had toen nog een andere titel, namelijk Susan. Uiteindelijk werd de roman pas uitgebracht na haar dood onder de titel die we nu kennen. Deze nieuwe vertaling is van Bas Peeters die het volgens de uitgever ‘een doorn in het oog was dat er geen goede vertaling van het boek bestond’. Daarom is hij die zelf gaan maken. ‘Met verbluffend resultaat’, aldus de uitgever.

Waar gaat het over?
De uitgever schrijft: De Abdij van Northanger is een van Jane Austens opgewektste romans. Het is een pastiche op de gothic novel, die beroemd is geworden door Edgar Allen Poe en Anne Radcliffe. Maar het is veel meer dan dat. Jane Austen lukt het niet om haar sprankelende vrolijkheid in toom te houden, en die spat dan ook van elke pagina. Daardoor zijn de sociale en romantische ontwikkelingen rond de hoofdpersoon, Catherine Morland, een waar genoegen om te volgen.

Hoe kun je meedoen?
Wil jij kans maken op De Abdij van Northanger? Geef antwoord op de volgende vraag:

Een groot deel van De Abdij van Northanger speelt zich af in een Engelse stad. Catherine Morland ontmoet daar Henry Tilney. Hoe heet deze stad?

Vul onderstaand formulier in om mee te doen. Je kunt meedoen tot en met dinsdag 3 februari. Let op, je mag één keer meedoen, dubbele inzendingen worden verwijderd.

 

Helaas, je kunt niet meer aan deze prijsvraag meedoen.