janeaustendayHet Jane Austen Centre in Bath heeft vandaag – 16 december, de geboortedag van Jane Austen – uitgeroepen tot internationale Jane Austen Day. Een geweldig initiatief, lijkt ons zo. En dat moet natuurlijk gevierd worden!

Vertel ons jouw verhaal
We willen heel graag van jou horen hoe jij met Jane Austen in aanraking bent gekomen. Kwam het door de BBC-serie van Pride and Prejudice met Colin Firth? Las je een van de boeken voor je lijst op de middelbare school? Of raadde iemand je aan om toch eens Emma of Sense and Sensibility te proberen?

Rol
Ook willen we weten of Jane in jouw leven enige rol speelt. Denk je wel eens ‘What would Jane do’? En doe je vandaag iets speciaals vanwege Jane Austen Day?

Je kunt jouw opmerkingen plaatsen als reactie onderaan dit bericht, of op het forum in het speciaal daarvoor aangemaakte onderwerp. Beide mag ook. Zo kort of zo lang als je wilt. Happy Jane Austen Day!