Ellie Bamber: "It's a wrap!"

Ellie Bamber: “That’s a wrap!”

Het leek er lange tijd niet van te komen, maar het gaat volgend jaar toch echt gebeuren: Pride & Prejudice & Zombies komt in de bioscopen. Actrice Ellie Bamber, die in de film Lydia Bennet speelt, tweette op 22 november: That’s a wrap! Thanks to all the cast and crew for making PPZ so special 😊😥🎬 #prideandprejudiceandzombies

Wat we hebben geleerd
De opnames voor Seth Grahame-Smiths mash-up van Jane Austens Pride and Prejudice zijn dus alweer voorbij. Nu is het wachten op de release-datum, die ergens in 2015 zal liggen. Wat we ondertussen hebben geleerd:

  • Er zijn scènes opgenomen in Basildon Park. Dit landhuis was te zien in de film Pride and Prejudice uit 2005. Het werd toen gebruikt als Netherfield. Zal dat opnieuw het geval zijn?
  • Ook in het indrukwekkende Hatfield House is gefilmd. Dit is het huis van de markies van Salisbury. Voor zover wij weten nog niet eerder gebruikt in een Austen-verfilming. ‘Speelt’ Hatfield House misschien Pemberley?
  • Wel vaker te zien in Austen-bewerkingen is West Wycombe House. Dit landhuis werd onder andere gebruikt voor de serie Sense & Sensibility uit 2008 en was volop te zien in de film Austenland. In dit huis begonnen eind september de eerste opnames voor P&P&Z.
  • Grote vechtscènes, waarin Mr Darcy en de Bennet dames strijden tegen de zombies, werden opgenomen bij Frensham Little Pond, een natuurgebied in Surrey. Bekijk hier een aantal foto’s.
  • En in het kader van nutteloze feitjes: Matt Smith (bekend van Doctor Who), die in de film Mr Collins speelt, is de vriend van Lily James (bekend van Downton Abbey), die in de film Elizabeth Bennet speelt.

Bekijk de cast
Wil je zien wie er nog meer meespeelt in Pride & Prejudice & Zombies? Bekijk alle info op IMDb.