The_First_Quadrille_at_Almacks_zps2ee81a573000 pond hadden de mensen van RegencyDances.org nog nodig voor het opnemen van vier cd’s met vijftig 18e- en 19e-eeuwse quadrilles, cotillions en country dances. Op Kickstarter haalden ze dat bedrag de afgelopen weken in no-time binnen. Gesteund door dit succes roepen ze nu mensen op om te blijven doneren zodat ze uiteindelijk zes cd’s kunnen opnemen. De actie loopt nog tot 1 november.

Dansmuziek
RegencyDances.org is een organisatie die onderzoek doet naar dansmuziek uit de late Georgian en Regency periode (1775-1830). Dat leverde tot nu toe een lijst op van zo’n 500 muziekstukken. Daarvan is maar 6 procent op cd of als download beschikbaar. De non-profit club heeft zich ten doel gesteld veel meer muziek op te nemen.

6000 pond
Met nog 11 dagen te gaan, staat de teller van de kickstarter-actie op bijna 4000 pond. Om nog twee cd’s extra op te kunnen nemen, moeten ze in totaal 6000 pond ophalen. Samen met een gift van 3000 pond van The Early Dance Circle hebben ze dan 9000 pond te spenderen.

Voor wat, hoort wat
Zoals gebruikelijk krijg je ook bij dit Kickstarter-project iets terug voor je donatie. Voor 15 pond krijg een een cd naar keuze, voor 30 pond twee cd’s enz. Wie meer dan 100 pond doneert maakt kans op eeuwige roem doordat hij of zij naast vier cd’s ook een vermelding krijgt op de cd-cover en/of op de site van RegencyDances.org

De zes cd’s zullen deel uitmaken van RegencyDances.org’s Dance Masters’ Companion serie. Het eerste deel – Twelve Cotillions by Giovanni Gallini – namen ze al eerder op en is nu te koop op cd en als download. De nieuwe cd’s moeten vanaf april 2015 beschikbaar zijn.

Doneren
Wil je ook doneren? Ga dan naar de kickstarterpagina van RegencyDances.org.

Meer informatie vind je in onderstaand filmpje: