Image Credit: Jay Maidment/EW

Image Credit: Jay Maidment/EW

Net op tijd voor Halloween staat de eerste officiële foto van de nieuwe Pride and Prejudice and Zombies verfilming online. Entertainment Weekly had de primeur. Op de foto zien we Ellie Bamber als Lydia, Bella Heathcote als Jane, Lily James als heldin Elizabeth, Millie Brady als Mary en Suki Waterhouse als Kitty. Dit keer staan de gezusters Bennet niet met ’n borduurwerkje of balboekje in de hand, maar klemmen ze ieder een groot, scherp zwaard in de delicate damesknuistjes.

Zombie-slayers
In de horror-comedy die gebaseerd is op het gelijknamige mash-up boek van Seth Grahame-Smith wordt de Regency-idylle die we kennen uit Janes eigen boeken bruut verstoord door een horde zombies. Terwijl Mr Bennet zijn dochters opleidt tot zombie-slayers blijft Mrs Bennet proberen om rijke echtgenoten voor ze te vinden. Ze ziet haar kans schoon als de rijke Mr Bingley naar het bal komt. Jammer alleen dat hij zijn vriend, de arrogante monster-jager Mr Darcy, meebrengt.

Cast
Niet op de foto maar wel in de film: Acteur Charles Dance and actrice Lena Headey. Onlangs werd bekend dat ook zij in de film te zien zijn. De acteurs staan momenteel nog vooral op ons netvlies als vader en dochter Tywin en Cersei Lannister uit Game of Thrones. Welke rol de acteurs in Pride and Prejudice and Zombies spelen, is nog onbekend. Van Doctor Who-acteur Matt Smith weten we dat wel. De filmmaatschappij maakte onlangs bekend dat hij de rol van Mr Collins zal vertolken.

Onofficieel
Onofficieel lekken er trouwens al veel meer foto’s van de filmset richting internet. Als je niet kunt wachten tot de film eind 2015 verschijnt, kun je bijvoorbeeld alvast kijken op de instagrampagina van Lily James en de twitterfeed van Bella Heathcote. De acteurs lijken zich prima te vermaken (onze favoriete foto is die van Lily met een Keep-Calm-and-Kill-Zombies-waterflesje). Nu maar hopen dat al die jolijt een film oplevert die beter is dan het boek.