trc-leidenGa je op zaterdag 13 september naar de Jane Austen dag van het Textile Research Centre (TRC) in Leiden? Doe dan mee aan een of beide naaiworkshops die deze maand worden gehouden. De eerste is aanstaande zaterdag (16 augustus), de tweede een week later, op 23 augustus. Tijdens de workshops werk je aan je eigen Jane Austen-jurk. Als je vervolgens op 13 september de Jane Austen-dag in kostuum bezoekt, krijg je een gratis high tea geserveerd.

Jane Austen dag
Tijdens de Jane Austen-dag dag kunnen bezoekers bijzondere 18e en 19e-eeuwse textielen bekijken en worden er korte lezingen gehouden over mode en kleding in de Regency-tijd. Het TRC organiseert het evenement op dezelfde dag dat in Bath tijdens het Jane Austen Festival een grote promenade is. Er wordt daar een poging gedaan om een Guinness Book of Record record te breken. Het gaat om het record van de grootste hoeveelheid mensen die tegelijkertijd Regency kleding dragen. Het leek het TRC leuk om deze bijzondere gebeurtenis te ondersteunen met een eigen evenement in Nederland.

Workshops
Het TRC hoopt op 13 september tussen 13 en 17 uur zoveel mogelijk mensen in regency-kleding te mogen ontvangen en organiseert daarom in augustus samen met Handwerkstudio Leiden twee naaiworkshops waarin deelnemers onder begeleiding kunnen werken aan hun eigen Jane Austen-kostuum. De workshops zijn van 13 tot 16 uur, deelname kost 20 euro voor één workshop en 25 euro voor beide. Aanmelden kan via de website van het TRC, waar je ook meer informatie vindt.

(Foto: Textile Research Centre Leiden)