pride-and-prejudice-(2)Austen-kenner José Roeken van Austen Tales geeft op woensdagavond 10 september een lezing over het leven en werk van Jane Austen in de bibliotheek van Huizen. De lezing begint om 20.00 uur. Je kunt je nu inschrijven op de website van de bibliotheek.

Programma
Het eerste deel van de avond is gewijd aan het leven van de schrijfster. Aan de hand van fragmenten uit films die over haar leven zijn gemaakt vertelt José onder andere over Janes familie, karakter, liefdes en literaire betekenis. Na de pauze komen de zes grote romans aan bod: Sense and Sensibility, Pride and Prejudice, Mansfield Park, Emma, Persuasion en Northanger Abbey. Daarbij worden fragmenten vertoond uit televisieseries en speelfilms die over deze romans gemaakt zijn. Speciale aandacht is er voor Mr Darcy, de romantische held van Pride and Prejudice.

Aanmelden
Deelname aan de lezing koste € 8,50 voor niet-leden (leden en vrienden van de bibliotheek betalen respectievelijk € 6,50 en € 7,50). Dit is inclusief thee en een Engelse lekkernij in de pauze. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op de website van de bibliotheek.