Hazel_Jones_3102r.jpg-for-web-normalDe Engelse Austen-kenner en schrijfster Hazel Jones komt dit najaar naar Nederland! Op zaterdag 18 oktober geeft ze op uitnodiging van de Nederlandse Jane Austen Society een lezing in het schitterende stadspaleis Geelvinck in Amsterdam. Deze bijzondere avond wordt afgesloten met een kort recital met muziek uit de tijd van Jane Austen.

Programma lezing
Tijdens haar lezing behandelt Hazel twee verschillende ontwerpen. Het eerste deel heet The Pleasures of Bath en gaat over de stad die een belangrijke rol speelde in de boeken en het leven van Jane Austen. Na de pauze vertelt Hazel over de – al dan niet gelukkige – huwelijken in Pride and Prejudice. In de pauze is er de mogelijkheid om kennis te maken met Hazel. De bijeenkomst wordt afgesloten met een kort recital door fortepianiste Tullia Melandri, met muziek uit de tijd van Jane Austen, op een van de authentieke fortepiano’s van Museum Geelvinck: de Zahler 1805.
De lezing begint om 17.00 uur (zaal open om 16.45 uur). Kaarten zijn nu te bestellen via de website van Museum Geelvinck.

Over Hazel Jones
Hazel Jones doceerde Engels aan de universiteit van Exeter en schreef meerdere boeken over Jane Austen en haar tijd, waaronder Jane Austen & Marriage. Later dit jaar verschijnt haar nieuwe boek, Jane Austen’s Journeys. Ook geeft Hazel meerdaagse cursussen over het werk van Jane Austen. Odette Snel interviewde haar in 2011 over haar Austen-liefde. Je leest het interview hier.