(c) Marco de Nood

De Maaskamer in het Dordts Patriciërshuis. (c) Marco de Nood


Deze lezing is uitverkocht. Op zondag 12 oktober 2014 geef ik een tweede lezing (met High Tea) in het Dordts Patriciërshuis. Bestel hier je kaart(en).

Op zondagmiddag 15 juni geef ik (Karin Quint) in het schitterende Dordts Patriciërshuis in Dordrecht een lezing over mijn reisgids Het Engeland van Jane Austen. Je bent een hele middag onder de pannen, want in de pauze wordt een uitgebreide high tea geserveerd.

Programma
In het eerste deel van de lezing vertel ik over de locaties die belangrijk waren in het leven van Jane Austen, na de pauze hoor je alles over de bijzondere filmlocaties die voor de verfilmingen van haar werk zijn gebruikt. Natuurlijk is er veel ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van tips voor je eigen Austen-pelgrimage. Het wordt een gezellige middag!

Deelnemen?
De lezing begint om 14.00 uur, deelname kost €25. Je kunt je opgeven via de website van het Dordts Patriciërshuis.

Laat 18de-eeuws
Het Dordts Patriciërshuis is een prachtig museum, ingericht in laat-18de-eeuwse stijl, waar het lijkt alsof de bewoners net even de deur uit gegaan zijn voor een boodschap. In dit intieme huismuseum krijg je een indruk van een Dordts patriciërshuishouden aan het einde van de 18e eeuw. Van kelder tot zolder maak je een tijdreis en ontdek je bijzondere en vooral originele details, schilderijen en tekeningen. Jarenlang werd het Rijksmonument als woonhuis gebruikt, maar de laatste bewoners, de familie Gooshouwer, heeft de authentieke woning en de bijzondere 18e-eeuwse privécollecties nu opengesteld voor het publiek.

Reisgids
Het is mogelijk, voor wie dat wil, om voor of na de lezing de reisgids ter plekke aan te schaffen, ik neem een voorraadje mee. Wil je zo lang niet wachten? Bestel ‘m dan in onze webshop!

Tip!
Wil je er een dagje Dordrecht van maken? Ga dan ’s ochtends naar het Dordrechts Museum. Zondag 15 juni is de laatste dag van de tentoonstelling Willem II – Kunstkoning. In deze tentoonstelling is een deel van de bijzondere kunstcollectie van Koning Willem II eenmalig bijeengebracht. Een aanrader! Het museum is vanaf 10.00 uur geopend.