Finchcocks HouseMuziek ensemble Café Haydn, welbekend voor volgers van deze site, gaan met hun programma Tea with Jane de grens over. Op 10 mei treden ze op in het Finchocks Musical Museum in het Engelse Goudhurst (Kent). Om 20.00 uur sluiten ze met hun optreden de Square Piano Day af die die dag in Finchcocks wordt gehouden. Om het concert te bezoeken hoef je niet deel te nemen aan het seminar. Voor 10 pond kun je ook alleen een kaartje kopen voor het avondprogramma.

Gespecialiseerd
Café Haydn is een ensemble dat gespecialiseerd is in het vertolken van ‘oude muziek’. Met het programma Tea with Jane laten ze de bezoeker een muzikaal avondje herbeleven zoals ook Jane Austen er waarschijnlijk vele heeft meegemaakt. Focus ligt op de muziek van de componist Haydn die in Janes tijd werd vereerd als een ‘popster’.

Landhuis
Niet alleen de muziek, maar ook de locatie is bijzonder. Finchcocks Musical Museum is gevestigd in een prachtig Georgian landhuis. Het toont meer dan honderd antieke toetsinstrumenten. Een deel daarvan worden bespeeld door medewerkers van het museum of door bezoekers die de weg weten op een klavier.

Kaarten zijn te bestellen via de website van Finchcocks.