Colin Firth bij Jimmy FallonVorig jaar kozen Engelse televisiekijkers de scène waarin Mr Darcy in Pride and Prejudice (1995) uit de vijver komt als het meest memorabele moment uit een televisieserie ooit. Om dit te vieren liet het Engelse mediabedrijf UKTV een metershoge Mr Darcy in nat shirt maken die op tour ging door het land. Zo was het standbeeld onder andere te zien in het Serpentine Meer in het Londense Hyde Park en in de vijver van Lyme Park, dat in de serie te zien was als Pemberley.

Acteur Colin Firth werd gisteren door talkshow-presentator Jimmy Fallon geconfronteerd met foto’s van het standbeeld. En hij vertelt dat die meest memorabele scène helemaal niet bestaat! Hij heeft natuurlijk gelijk; bekijk het interview en hoor waarom.

Natuurlijk wil je de vijverscène nog even bekijken om te checken of Colin Firth de waarheid spreekt: