A statue of Mr DarcyIn het Serpentine meer in het Londense Hyde Park is vandaag een enorm beeld van Colin Firth als Mr Darcy geplaatst. Dit om te vieren dat de vijverscène uit Pride and Prejudice door Engelse televisiekijkers als het meest memorabele moment uit een televisieserie ooit werd verkozen. Het ruim 3,5 meter groot beeld van Mr Darcy met nat shirt gaat binnenkort op tour door Engeland.

Lyme Park
Het beeld is gemaakt in opdracht van het Engelse mediabedrijf UKTV dat hiermee aandacht vraagt voor de lancering van haar nieuwe drama-zender. Het blijft niet lang in het Serpentine meer staan. Mr Darcy verhuist binnenkort naar de badplaats Scarborough in Yorkshire waar hij in zee wordt geplaatst. Daarna gaat het beeld naar Lyme Park, waar de vijverscène werd gefilmd. Daar kun je het tot februari 2014 bewonderen.