Portret Jane AustenBen je 50 jaar of ouder en wil je je kennis over Pride and Prejudice vergroten? Dan kun je deze zomer meedoen aan een cursus van HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
De cursus is van academisch niveau en wordt verzorgd door drs. Ron Hoffman. In zes hoor- en werkcolleges gaat hij dieper in op de bijna mythische bekendheid van Pride and Prejudice.

HOVO Amsterdam schrijft over de cursus:

Het was vorig jaar precies honderd jaar geleden dat Jane Austen’s Pride and Prejudice voor de eerste keer werd gepubliceerd. Het boek werd in de 20ste eeuw een bestseller en is zowel populair bij de gewone lezer als in academische kringen. Het verhaal is een dramatische liefdesgeschiedenis met onverwachte wendingen waarin steeds trots en vooroordeel een grote rol spelen. De beide hoofdpersonages lijken gevangen door sociale conventies. Een aantal karakters en de voor dit boek typische verwikkelingen hebben inmiddels bijna mythische bekendheid verworven. Hierbij spelen de vele verfilmingen die van het boek gemaakt zijn een grote rol. Als lezer kunnen we ons de vraag stellen of die bekendheid wel echt gebaseerd is op het boek dat Jane Austen schreef. Lijkt het echte boek eigenlijk wel op de mythe?

Meer informatie over data, prijzen en hoe je je kunt opgeven voor deze cursus vind je op de website van de Vrije Universiteit.