pemberley-boek… Ilse Heylen, Trisha Bakker, Ria Kloek, Myrna Roodenburg en Anke van Doornik! Zij hebben inmiddels van ons bericht gekregen dat zij het boek Pemberley hebben gewonnen. We wensen ze veel leesplezier!
Alle vijf gaven ze het juiste antwoord op de vraag: De echtgenoot van Lydia Bennet speelt een belangrijke rol in Pemberley. Hoe heet deze schavuit?
Het juiste antwoord is uiteraard George Wickham. De meeste inzenders hadden dit goed, slechts een enkeling noemde John Willoughby als schavuit. Hij is de onbetrouwbare aanbidder van Marianne Dashwood in Sense and Sensibility en niet de man van Lydia Bennet.

Niet gewonnen?
Heb je niet gewonnen maar ben je wel benieuwd naar Pemberley? Het boek, dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekerij, ligt vanaf aanstaande vrijdag (7 maart) in de boekwinkels en is in de voorverkoop te bestellen bij Bol.com.
Om het geheugen nog even op te frissen, de beschrijving van de uitgever:

Het is 1803, zes jaar nadat Elizabeth en Darcy trouwden en hun leven op het monumentale Pemberley begon. Ze hebben twee flinke zonen en hun geliefde familieleden wonen vlakbij. De voorbereidingen voor het jaarlijkse herfstbal zijn in volle gang.
Maar de avond voor het bal wordt verstoord door de komst van Elizabeths zus Lydia, die hysterisch gilt dat haar man is vermoord. Zal dit het idyllische leven van de bewoners van Pemberley voorgoed verstoren?

P.D. James wekt de wereld van Pride and Prejudice tot leven in een briljant misdaadverhaal, zoals alleen zij dat kan schrijven.