Café-HaydnHet muzikale ensemble Café Haydn speelt op zondag 23 maart zijn programma Tea with Jane in het Dordts Patriciërshuis. In dit eind 18de-eeuwse huis met prachtige stijlkamers brengt het ensemble muziek uit de tijd van Jane Austen. Het optreden begint om 16.00 uur, toegang bedraagt €25 (inclusief toegang museum, thee met cake in de pauze, drankje en hapje na afloop). Kaarten kunnen gekocht worden via de website van het Dordts Patriciërshuis.

Het Dordts Patriciërshuis schrijft:

In de tijd van Jane Austen was men in Engeland helemaal dol op dansen, Joseph Haydn (toen een componist met de status van een popster) en Schotland. Al deze favorieten komen bij Café Haydn ruim aan bod: an unpretentious entertainment, waarbij een hoofdrol is toebedeeld aan Haydn’s Scottish Songs, deels met een satyrische, dan weer scabreuse en ondeugende ondertoon. Maar ook één van zijn vele charmante pianotrio’s en een pianosonate (op de Rolls Royce onder de Engelse vleugels, een Stodart uit 1800) zullen klinken. Ongetwijfeld zal het ook zo in huize Austen geklonken hebben.

Het ensemble Café Haydn bestaat uit vier musici, gespecialiseerd in de authentieke uitvoeringspraktijk van de Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.