wickham-lydiaTim Bullamore, Austen-kenner en uitgever van het tijdschrift Jane Austen’s Regency World geeft op zaterdag 15 maart een lezing in Museum Geelvinck in Amsterdam.
Tijdens zijn lezing Wickham wanderer, was Lydia Bennet’s lover mad, bad or simply misunderstood? neemt Bullamore het op voor George Wickham, de man die Georgiana Darcy en Lydia Bennet verleidt in Pride and Prejudice. De lezing wordt georganiseerd door de Nederlandse Jane Austen Society. Na afloop is er een Meet & Greet met Tim Bullamore.
Op de website van JASNL staat:

George Wickham (Pride & Prejudice) wordt over het algemeen gezien als een wellustige vent die de onschuldige Lydia Bennet op het verkeerde pad bracht. In zijn geestige – om niet te zeggen controversiële – lezing, betoogt Tim Bullamore dat dit een te simpele interpretatie van de feiten is, en dat de manipulatieve Miss Bennet op z’n minst enige verantwoordelijkheid zou moeten dragen voor haar ondergang.

De lezing begint om 17.00 uur, kaarten zijn te koop via de website van Museum Geelvinck.