9789025753894_cover2Daar zat ik dan. Op het kantoor van uitgever Dominicus had ik mijn handtekening onder het contract gezet. Ineens was ik ‘auteur’, maar nog geen boek geschreven. Paniek! Want waar begin je met het schrijven van een reisgids over het Engeland van Jane Austen?

Voorbereiding
De voorbereiding in Nederland bestond uit lezen, lezen, lezen, mailtjes sturen, mensen bellen, landkaart bestuderen, hotels boeken, enzovoort enzovoort; een uitgebreide beschrijving daarvan zal ik je besparen.
Daarna begon het avontuur pas echt. Een aantal momenten in Engeland wil ik de komende tijd – in aanloop naar de publicatie van de reisgids – graag met je delen. Hier en daar gooi ik er ook nog wat tips in, zodat je er ook nog wat aan hebt.

Wat kun je verwachten?
Zo kun je blogjes verwachten over:

 • Ingesneeuwd? Geen paniek!
 • Geesten bestaan (ja echt!)
 • En toen was er mist (en wat er nog meer mis ging)
 • Only the lonely (of: alleen reizen is best wel relaxed)
 • De Engelse natuur: niet zonder gevaar
 • Op examen bij de barones
 • Logeren bij Jane
 • Wist je trouwens dat je ‘Het Engeland van Jane Austen’ nu al in voorverkoop kunt bestellen in de webshop van JaneAusten.nl? Neem vooral een kijkje. Ik heb ook nog een website gemaakt met wat meer info: www.janeaustenreisgids.nl

  karin_quint_portretKarin Quint (1976) is freelance journalist en fotograaf. Na haar studie journalistiek schreef zij ruim zes jaar voor regionale dagbladen. Als freelancer (sinds 2005) werkte zij o.a. voor NRC.Next, NRC Handelsblad, het Financieele Dagblad en magazine Sprout.
  In 2009 richtte zij de website JaneAusten.nl op, de Nederlandstalige website over Jane Austen. In 2012 besloot ze een Jane Austen-reisgids te schrijven; met haar Suzuki Swift reisde ze in 2013 enkele maanden door Engeland. Het Engeland van Jane Austen wordt in april 2014 uitgegeven door Dominicus.