Mysterious-Death-of-Miss-Austen-214x300De komende twee weken kun je op BBC Radio 4 genieten van drie Jane Austen hoorspelen.

Morgen, zondag 23 februari wordt de eerste aflevering uitgezonden van Pride and Prejudice, met als verteller Amanda Root (uit Persuasion 1995). Deze aflevering duurt een uur en begint om 16.00 uur. De tweede en derde aflevering worden zondag 2 en zondag 9 maart uitgezonden.
Je kunt BBC Radio 4 gratis vanuit Nederland beluisteren via deze link. Na de live uitzendingen zijn de afleveringen nog enkele dagen online terug te luisteren.

Mysterious Death
Maandag 24 februari is de eerste aflevering van The Mysterious Death of Jane Austen, naar het gelijknamige boek van Lindsay Ashford. In deze roman onderzoekt een een goede vriendin van Jane Austen – Anne Sharp, heeft echt bestaan – de dood van de schrijfster. Is ze wel een natuurlijke dood gestorven, of heeft iemand haar uit de weg willen ruimen?

Andrew Davies
Andrew Davies – bekend van o.a. de BBC-series Pride and Prejudice (1995) en Sense and Sensibility(2008) – bewerkte samen met Eileen Horne de roman van Ashford om tot een hoorspel. Jane Austen wordt gespeeld door Elaine Cassidy (o.a. The Paradise) en haar broer Henry door Rupert Evans (o.a. North and South, Emma). Komende week wordt iedere werkdag een aflevering van 15 minuten uitgezonden om 11.45 uur en herhaald om 20.45 uur.

Inspiratie
De week erna, dus vanaf maandag 3 maart, wordt het hoorspel What would Elizabeth Bennet Do uitgezonden. Wat zou je favoriete literaire personage doen als hij of zij vandaag zou leven? James zoekt inspiratie in Jane Austens werk om zijn vriendin terug te winnen. Gaat hem dat lukken?
Dit hoorspel is geschreven door Charlotte Jones en wordt vanaf 3 maart iedere werkdag uitgezonden om 11.45 uur en herhaald om 20.45 uur. Iedere aflevering duurt 15 minuten.