The Jane Game – nu op Kickstarter

The Jane Game – nu op Kickstarter

Als je dol bent op spelletjes en op Jane Austen, dan ziet de nabije toekomst er goed voor je uit. Op Kickstarter zijn momenteel drie spelletjesontwikkelaars bezig met het zoeken van financiering voor hun Jane Austen spel. Via hun Kickstarter-pagina’s kun je een financiële bijdrage doen.

Ever, Jane
Ever, Jane: The Virtual World of Jane Austen heeft inmiddels het benodigde bedrag van $100.000 bij elkaar gehaald. Dit is een online role-playing spel waar je tegenstanders niet met wapens, maar met roddels en geruchten te lijf gaat.
Op de Kickstarter-pagina staat:

Ever, Jane is a virtual world that allows people to role-play in Regency Period England. Similar to traditional role playing games, we advance our character through experience, but that is where the similarities end. Ever, Jane is about playing the actual character in the game, building stories. Our quests are derived from player’s actions and stories. And we gossip rather than swords and magic to demolish our enemies and aid our friends.

Bekijk hier het filmpje:

The Jane Game
The Jane Game is een bordspel waarin alle boeken van Jane Austen aan bod komen. Om het spel te maken is $18.000 nodig, er is inmiddels ruim $10.000 opgehaald.
Op de Kickstarter pagina staat:

The Jane Game is a trivia board game devoted to Jane Austen’s six novels. It is designed to bring Austen admirers together to share in her stories, characters, wit and language. While playing, each participant enters Jane’s world as one of her heroines. As such, you seek after a fortunate life by becoming an accomplished woman, gaining life experience and choosing to marry or not. Through chance, expertise and choice you could become the envied Mrs. Darcy, the pitied Mrs. Collins or the new roommate of Miss Bates.

Bekijk hier het filmpje:

Jane Austen’s Matchmaker
Jane Austen’s Matchmaker is een kaartspel rond de zes romans van Jane Austen. Voor dit spel is £9.500 nodig, inmiddels is er ruim £2.000 opgehaald.
Op de Kickstarter-pagina staat:

Place your Ladies into society and propose to other players’ Ladies with your Gentlemen. You choose whether your characters marry for love or money. At the end of the game the player who has collected characters with the most ‘Virtue’ (the sort of characters Jane Austen approved of – i.e. NOT Mr. Collins or Lt. Wickham) wins!

Bekijk hier het filmpje:

Marrying Mr. Darcy
In oktober wist Erika Svanoe het waanzinnige bedrag van $57.774 op te halen voor haar kaartspel ‘Marrying Mr. Darcy’. Ze had slechts $10.000 nodig om het spel te realiseren. Als bedankje voor de overweldigende steun heeft ze het spel uitgebreid met een ‘undead expansion pack’ – voor wie van zombies en Jane Austen houdt.
Was je te laat om te ‘pledgen’ voor dit spel en zou je het wel graag willen hebben? Dan kun je het nu bestellen via de website van Marrying Mr. Darcy.