pemberley-boekUitgeverij De Boekerij brengt op 21 februari de Nederlandse vertaling uit van ‘Death Comes to Pemberley’ van P.D. James. Het boek, dat in vertaling simpelweg ‘Pemberley’ gaat heten, is vertaald door Mechteld Jansen. Je kunt al een exemplaar reserveren bij Bol.com.

Death Comes to Pemberley is een bestseller van de Engelse misdaadschrijfster P.D. James. Deze barones heeft al heel wat successen op haar naam staan. Verschillende van haar boeken zijn verfilmd. Eén van haar veelvoorkomende hoofdpersonages is politie-inspecteur Dalgliesh. Haar boek Children of Men werd een succesvolle bioscoopfilm.
Death Comes to Pemberley werd in november 2011 gepubliceerd. De BBC maakte er een driedelige miniserie van die komende Kerst wordt uitgezonden op BBC1.

Op de website van De Boekerij staat over ‘Pemberley’:

Het is 1803, zes jaar nadat Elizabeth en Darcy trouwden en hun leven op het monumentale Pemberley begon. Ze hebben twee flinke zonen en hun geliefde familieleden wonen vlakbij. De voorbereidingen voor het jaarlijkse herfstbal zijn in volle gang.

Maar de avond voor het bal wordt verstoord door de komst van Elizabeths zus Lydia, die hysterisch gilt dat haar man is vermoord. Zal dit het idyllische leven van de bewoners van Pemberley voorgoed verstoren?

P.D. James wekt de wereld van Pride and Prejudice tot leven in een briljant misdaadverhaal, zoals alleen zij dat kan schrijven.

Op de cover van ‘Pemberley’ zien we twee acteurs die we binnenkort heel goed gaan kennen: Matthew Rhys en Anna Maxwell Martin. Zij spelen in de BBC-serie Mr. Darcy en Elizabeth Darcy.

[related_posts]