Marianne bij Chawton Cottage, waar Jane Austen de laatste jaren van haar leven woonde.

Marianne bij Chawton Cottage, waar Jane Austen de laatste jaren van haar leven woonde.

In het KRO-programma ‘De Reünie’, dat morgenavond (zondag 10 november) om 20.20 uur te zien is op Nederland 1, brengt een fervente Austen-liefhebster een bezoek aan Chawton en Winchester.
De uitzending staat deze week in het teken van de oud-leerlingen van de middelbare school Het Wolfert van Borselen in Rotterdam. Eén van de gasten die bij presentator Rob Kamphues in de ‘klas’ zit, is Marianne, een vaste bezoeker van JaneAusten.nl. Samen met een filmploeg ging zij eerder dit jaar op Jane Austen-bedevaart naar Engeland.

Op de website van De Reünie staat:

Marianne gaat al haar hele leven op vakantie naar Engeland. Ze is verzot op het romantische Engelse landschap en meer in het bijzonder op zwijmelfilms als Pride and Prejudice en Sense and Sensibilty. Een bezoek aan het huis van schrijfster Jane Austen staat dan ook al heel lang hoog op haar verlanglijstje. De Reünie gaat met haar mee.

Het programma begint om 20.20 uur op Nederland 1. Het is na de uitzending ook online terug te kijken.