PP-folio-societyDe Britse uitgever The Folio Society heeft Jane Austens Pride en Prejudice opnieuw uitgegeven. Ze hebben dit gedaan ter ere van het 200-jarig jubileum van de populaire roman. Zoals we gewend zijn van The Folio Society hebben ze er weer veel werk van gemaakt.
Het boek heeft een linnen band. Het wordt beschermd door een slipcase waarop met gouden letters de beroemde eerste zin van het boek is weergegeven. De uitgave bevat acht nieuwe illustraties van Anna and Elena Balbusso. Het voorwoord is van bestsellerauteur Sebastian Faulks, onder andere bekend van Birdsong en Charlotte Gray.

Klassiekers
The Folio Society geeft sinds 1947 klassieke werken uit. Ze vinden het belangrijk dat de boeken die ze uitgeven niet alleen goed maar ook mooi en betaalbaar zijn. Daarom besteden ze veel aandacht aan de uiterlijke verschijning, altijd compleet met slipcase. Ze werken veel samen met bekende illustratoren en laten hun uitgaves altijd vergezeld gaan door een introductie van een literaire of academische autoriteit.

Box-set
In het verleden heeft de Folio Society zo voor en na alle werken van Jane Austen uitgebracht, zowel los als in box-set. Ze gaven ook de brieven en ‘The History of Britain’ uit. Nieuw zijn die uitgaves niet meer te krijgen maar tweedehands duiken ze regelmatig op. Uitgaves van Folio Society worden verzameld en zijn soms behoorlijk duur. De Jane Austen boeken zij meestal redelijk betaalbaar.

PP-folio-society2Kopen?
De nieuwe Pride & Prejudice kost £34,95 en is te krijgen via de website van De Folio Society. Voor wie binnenkort in Londen is: Je kunt ook terecht bij The Folio Society Bookshop op 44 Eagle street (Bloomsbury), bij de British Library en het British Museum en bij Hatchard’s Bookshop. Vanaf januari is er een kans dat je de boeken ook bij een aantal selecte Londense winkels van Waterstones tegenkomt.