pride-and-prejudice-(2)De lezing die José Roeken van Austen Tales op woensdag 11 december geeft in het Filmhuis in Bussum, is volledig uitverkocht. Geen kaartje kunnen krijgen? Geen nood, want er is een extra lezing bijgeboekt. Ook op donderdag 12 december vertelt José in het Filmhuis over Jane Austen en haar meest beroemde meesterwerk, Pride and Prejudice.

Op de website van het Filmhuis Bussum staat:

Pride and Prejudice, het bekendste boek van de Engelse schrijfster Jane Austen verscheen in 1813. Maar het verhaal boeit en inspireert filmmakers en scriptschrijvers 200 jaar later nog steeds volop!
José Roeken, Austenkenner, neemt u op woensdag 11 december van 19.30-22.00u graag mee in de wereld van Austen en haar werk. Aan de hand van film- en televisiefragmenten van Pride and Prejudicebewerkingen, legt zij onder andere uit waarom Mr. Darcy in het echt nooit in de vijver van zijn landhuis zou springen.

Kaarten voor deze avond, inclusief kopje thee en een Engelse lekkernij, kosten €10 en zijn te koop via de website van Filmhuis Bussum.