SandS-trollopeIn opdracht van uitgever HarperCollins schreef de Britse schrijfster Joanna Trollope een moderne versie van Sense and Sensibility. Vanaf donderdag ligt het boek in de boekwinkels. Je kunt het onder andere kopen bij Bol.com en Amazon.com.

The Austen Project
Het verschijnen van dit boek is de kick-off voor The Austen Project, waarbij zes bekende schrijvers een eigen versie schrijven van de zes de voltooide romans van Jane Austen.
Inmiddels is er iets meer bekend over wie de andere boeken gaan schrijven. Misdaadboekenschrijfster Val McDermid neemt Northanger Abbey onder handen. Haar boek ligt komende lente al in de winkels. In de herfst van 2014 komt Pride and Prejudice van de Amerikaanse bestseller-auteur Curtis Sittenfeld uit. Daarna is het de beurt aan een man: Alexander McCall Smith (van o.a. No. 1 Ladies’ Detective Agency) schrijft een moderne versie van Emma.

Interview
Joanna Trollope was vanochtend te gast bij de BBC Breakfast show. Ze dekte zich alvast in door te zeggen dat haar versie van Sense and Sensibility wellicht niet besteed is aan de echte ‘Austen-aficionado’s. Je kunt het complete interview hieronder bekijken.