longbourn-hbTijd om bij te praten! De laatste nieuwtjes over Jane Austen:

  • De inzamelingsactie van het Jane Austen’s House Museum om Jane Austens ring in Engeland te houden, verloopt voorspoedig. Op 16 augustus was de tussenstand al ruim 117.000 pond. In totaal is er ruim 154.000 pond nodig. Om het doneren van geld te vergemakkelijken, heeft het museum een inzamelingspagina gemaakt bij Just Giving. Je kunt een donatie doen met een creditcard van Visa of Mastercard. Je vindt de Just Giving pagina hier.
  • Sinds deze week ligt het boek Longbourn van schrijfster Jo Baker in de winkels. In Longbourn leven we mee met de bedienden van de familie Bennet en zien we de gebeurtenissen uit Pride and Prejudice vanuit hun standpunt. Je kunt het boek kopen bij Bol.com en Amazon.co.uk. De recensent van The Telegraph is bijzonder positief over Longbourn en geeft het boek maar liefst vier sterren. Je leest de recensie hier.
  • Inmiddels is de bioscoopfilm Austenland, naar het boek van Shannon Hale, in Amerika in première gegaan. De recencies zijn wisselend, een overzicht vind je hier. Of en wanneer Austenland in Nederland is nog niet bekend.
  • De populaire Youtube-serie The Lizzie Bennet Diaries won afgelopen week een Creative Arts Emmy voor ‘original interactive program’. De makers van de serie gaan nu aan de slag met een andere Jane Austen klassieker, Emma. Hoe en wat ‘Emma Approved’ zal worden blijft nog een verrassing, maar hou de website in de gaten voor meer nieuws.
  • De BBC-ziekenhuisserie Doctors gaat dit najaar een aantal afleveringen een Jane Austen tintje geven. Dat maakte actrice Dido Miles onlangs bekend in een interview. Vijf nieuwe afleveringen van de serie krijgen elementen van bekende Austen-plots en ook zullen er een aantal herkenbare personages voorbijkomen. Deze afleveringen worden waarschijnlijk in september of oktober uitgezonden.