ring_jane_austenHet lijkt erop dat de ring van Jane Austen toch in Engeland blijft. Het Jane Austen’s House Museum in Chawton is afgelopen weekend van start gegaan met een inzamelingsactie om de benodigde 152.450 pond in te zamelen. Dankzij een anonieme gift van maar liefst 100.000 pond en andere donaties, is er nu nog ‘slechts’ 49.000 pond nodig. Het museum heeft daarvoor tot eind december de tijd gekregen.
Wil je ook een donatie doen? Bel dan met het museum (tel. 0044 01420 83262) of stuur een e-mail.

Wij zijn overigens erg benieuwd welke rijke Jane Austen liefhebber zo gul is geweest om 100.000 pond te schenken. Heb jij een idee? Laat een reactie achter!

Kelly Clarkson
De gouden ring met turkoois werd vorig jaar juli geveild door veilinghuis Sotheby’s. Koper bleek de Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson. Pas na de veiling werd bekend dat de ring wordt beschouwd als Brits erfgoed en het land niet uit mag. De Britse staatssecretaris van cultuur liet onlangs weten dat wanneer er zich voor 30 september geen Britse koper meldde die er meer voor wilde betalen dan Clarkson had gedaan, de ring toch uitgevoerd mocht worden. Met de succesvolle start van de inzamelingsactie van het Jane Austen’s House Museum lijkt nu het gevaar geweken.

Het museum heeft overigens een uitnodiging naar Kelly Clarkson gestuurd om Chawton te bezoeken. Of ze dit gaat doen, is niet bekend.

(Bron: BBC)