Het lijkt erop dat er nieuw leven geblazen wordt in de verfilming van Pride and Prejudice and Zombies. Al sinds het boek van Seth Grahame-Smith in 2009 uitkwam wordt er gepraat over een film. Met een nieuwe regisseur (Burr Steers) en een nieuwe hoofdrolspeelster (Lily Collins, zie foto) komt er nu weer schot in de zaak.
Pride and Prejudice and Zombies is een zogeheten mash-up, waarin Seth Grahame-Smith de bestaande tekst van Jane Austen omwerkte tot een horror-roman met veel bloeddorstige zombies.
Het boek werd een wereldwijde bestseller. In eerste instantie zou Natalie Portman de rol van Elizabeth Bennet op zich nemen, maar zij haakte af. Ze is nog wel als producer bij het project betrokken.
Nieuwe namen die nu genoemd worden zijn die van regisseur Bur Steers, bekend van onder andere 17 Again en Charlie St. Cloud. Voor de rol van Elizabeth Bennet is Lily Collins, dochter van Phil en bekend van Snow White, gestrikt.