Voor de tweede week op rij trakteert RTL8 ons op een Jane Austen verfilming. Aanstaande maandag, 14 januari, zendt de zender Pride & Prejudice uit, de film uit 2005. Hij begint om 20.30 uur.
In deze film zien we Keira Knightley als de scherpe en pientere Elizabeth Bennet en Matthew Macfadyen als de trotse en arrogante Mr. Darcy. Knightley verdiende er een Oscar-nominatie voor. De film werd geregisseerd door Joe Wright. Wist je dat dit drietal op dit moment weer succes heeft in de bioscoop? Joe Wright regisseerde Anna Karenina, waarin Knightley de verdoemde Anna speelt en Macfadyen haar losbandige broer. Net als Pride & Prejudice is deze film voorzien van prachtige muziek van Dario Marianelli, die net als bij P&P hiervoor genomineerd is voor een Oscar.
Hoewel er best wel wat is aan te merken op deze verfilming van Jane Austens klassieker, zitten er toch heel veel fijne momenten in de film. Die van ons is het bezoek van Elizabeth aan Pemberley. Wat is die van jou? Laat het weten in een reactie!