Zin in een Downton Abbey feest? Kijk op de website van Stichting Revérence!

Omdat we weten dat er veel Downton Abbey-liefhebbers onder onze vaste websitebezoekers zijn, hopen we dat jullie ons dit offtopic-bericht vergeven: vanaf zaterdag 24 november zendt de NCRV het derde seizoen van Downton Abbey uit.
De oorlog is voorbij en de rust lijkt te zijn teruggekeerd op het landgoed van de Crawleys. Maar het zou natuurlijk Downton Abbey niet zijn als dit slechts van korte duur is. De serie is inmiddels in Engeland in volle gang. Kijk daarom uit voor spoilers (het barst ervan op internet).
Helemaal offtopic is dit bericht overigens niet, want Downton Abbey zit vol met acteurs die we eerder in Jane Austen verfilmingen zagen. We zien Dan Stevens (Edward Ferrars in Sense and Sensibility 2008), Maggie Smith (Lady Gresham in Becoming Jane), Hugh Bonneville (Rev. Brook Bridges in Miss Austen Regrets, Mr. Rushworth in Mansfield Park 1999 en Mr. Bennet in Lost in Austen), Penelope Wilton (Mrs. Gardiner in Pride and Prejudice 2005) en Robert Bathurst (Mr. Weston in Emma 2009). De muziek is van John Lunn, die ook de muziek voor Sense and Sensibility 2008 componeerde.

De eerste aflevering begint om 20.05 uur op Nederland 2.

De trailer: