Vol spanning zaten we afgelopen juli live mee te kijken met de veiling van Jane Austens ring bij Sotheby’s. De ring werd voor maar liefst ruim 126.000 pond verkocht. Nu blijkt dat de gelukkige koper de Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson is. Ze heeft alleen één probleem: de ring mag Engeland niet uit, omdat het zou gaan om ‘nationaal erfgoed’.
Clarkson wil de ring mee naar huis nemen, maar dit blijkt niet zo eenvoudig te gaan, vertelde ze aan verschillende media:

“We put in an export request but I can’t take it out of the UK as they’ve named it a national treasure.”

Clarkson zegt een echte geschiedenisliefhebber te zijn. Tijdens haar verblijf in Engeland heeft ze samen met haar zus een bezoek gebracht aan de locaties in Derbyshire die gebruikt zijn voor de 2005 verfilming van Pride and Pejudice. Daarover zegt ze:

Y’all (you all) live in such a beautiful place.

De veiling van de ring zorgde afgelopen juli voor veel publiciteit. De ring was tot dit jaar onbekend voor het publiek, omdat hij altijd binnen de familie is gebleven. Bij de ring zat een brief uit 1863 van Eleanor Austen – die getrouwd was met Jane’s favoriete broer Henry – aan haar nicht Caroline Austen, waaruit blijkt dat dit echt om een erfstuk gaat.

Moet Clarkson de ring mee naar de VS kunnen nemen? (Ze heeft er tenslotte voor betaald). Wat vind jij? Laat het in een reactie weten.

Bron: KYPost