Niets zo goed na een verhitte avond met Mr. Wickham als een stevige wandeling naar Beechen Cliff, de groene heuvel die een schitterend uitzicht biedt over de stad. Dat stond op maandagochtend op het programma van het Jane Austen Festival in Bath. Liefhebbers van Northanger Abbey zullen zich herinneren dat Catherine met Henry en Elineor Tilney een mooie wandeling naar boven maakte. Helaas was Henry Tilney verhinderd, maar de gids die ons begeleidde wist gelukkig ook van alles te vertellen over ’the picturesque’.

Stourhead
De dinsdag brachten we door in Stourhead Gardens, waar de aanzoek-scène van Mr. Darcy uit de 2005 verfilming van Pride and Prejudice werd gefilmd. Ook hier schitterde de held door afwezigheid, maar dat deed geen afbreuk aan de pracht van de tuinen en Stourhead House.
Na zoveel adembenemends was het ’s avonds tijd om bij te komen bij Sense and Sensibility, A Musical in het knusse Mission Theatre. We verwachtten een drama met een glimlach, maar kregen de slappe lach en heel af en toe een kleine brok in de keel.
De musical is een productie van het Amerikaanse theatergezelschap Tin Roof Productions dat met veel enthousiasme jonge toneeltalenten op weg helpt. Dat enthousiasme spatte er tijdens de voorstelling van af. Het verhaal van Jane Austens meesterwerk werd niet braafjes gevolgd, maar was aangevuld met scènes waarin de auteur zelf ook een belangrijke rol speelde. Toen Jane Austen Elinor zelf de mogelijkheid gaf om haar verhaal af te maken, zorgde dat voor een verfrissend heftige dialoog tussen Elinor en Edward.

Prince Regent
De ster van de avond was toch wel acteur Luke Loomis, die de rollen van Frank Austen, John Dashwood, de boodschapper en Robert Ferrars speelde. Vooral van die laatste wist hij een meesterwerk te maken, compleet met een glimmend paars kostuum en een kapsel à la de Prince Regent. Dat één acteur zoveel rollen op zich moest nemen, gaf wel aan dat het theatergezelschap enkele leden in Amerika had achtergelaten. Voor de rollen van Sir Middleton, Miss Grey en het picknick-gezelschap werd dan ook de hulp van het publiek ingeroepen. Twee Nederlandse dames in kostuum mochten meespelen. Op de foto staan ze tussen de cast (de Prince Regent-lookalike staat op de achterste rij). Herken jij ze? Laat een bericht achter!

(c)Foto: Dartie Lefering

De trailer van de musical: