Komend weekend kun je op verschillende plekken in het land in regency kleding gehulde Janeites tegenkomen. Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus is een groep aanwezig bij het Historisch Festival van de Floriade. Op zondag 19 augustus is de Living History Group van de Nederlandse Jane Austen Society te vinden in Huis Verwolde.

Floriade
De indrukwekkende Tuinbouw Expo De Floriade, die eens in de tien jaar gehouden wordt, heeft een groep Janeites gevraagd om mee te doen aan het Historisch Festival, dat dit weekend in het teken staat van de Napoleontische tijd. Er worden dansdemonstraties gegeven en je kunt de dames zien handwerken, flaneren over het terrein of voorbij zien komen in een koetsje. De Floriade ligt bij Venlo en is geopend vanaf 10.00 uur. Meer informatie vindt je op de website van het evenement.

Huis Verwolde
Net als op Tweede Paasdag brengt de Living History Group van de Nederlandse Jane Austen Society een bezoek aan Huis Verwolde in Laren. Dit gebeurt op zondag 19 augustus vanaf 13.00 uur. De Living History Group brengt de tijd van Jane Austen tot leven

door middel van de muziek en dansen uit Jane Austen’s tijd, en kleine intieme borduur-, lees- en wandelmomentjes in het huis. Buiten rondom het huis zullen wij, als het weer het toelaat, de buitenspelletjes doen die je o.a. in de Jane Austen verfilmingen ook ziet zoals Croquet, Blindemannetje en Badminton. Waaghalzen kunnen proberen zich het boogschieten meester te maken en als dat gelukt is, of juist niet, van een kalmerend ritje in de koets genieten.

Meer informatie vind je op de website van de Jane Austen Society Nederland en Huis Verwolde.