BBC Worldwide legt momenteel de laatste hand aan een Jane Austen game dat je kunt spelen via Facebook. Dat meldt Videogamer.com. In Jane Austen’s Rogues and Romances kunnen de spelers meedoen aan een avontuur dat als startpunt het huwelijk van Elizabeth Bennet en Fitzwilliam Darcy heeft. Deze twee personages zijn ontsnapt uit de pagina’s van Pride and Prejudice en de speler moet er alles aan doen om ze weer terug het boek in te krijgen. Op de zoektocht naar de recalcitrante hoofdpersonages komt de speler allerlei favoriete Austen-karakters tegen, moeten er vermiste objecten gevonden, kan men een huis (Pemberley?) naar eigen smaak inrichten, een regency-garderobe samenstellen en iemand het hof maken.
Robert Nashak van BBC Worldwide Digital Entertainment & Games zegt:

“Social interaction is at the core of Austen’s work and we felt that was a concept we could explore that had a natural synergy with Facebook. Rogues and Romance is a fun romp of a game that celebrates the world of Jane Austen.”

BBC maakt het spel in samenwerking met Legacy Interactive. De publieke Beta-versie (testversie) kan waarschijnlijk rond half maart gespeeld worden.

The Pump Rooms, in Rogues and Romances

Wij zijn Farmville al lang moe en willen wel eens een landgoed beheren in plaats van een boerderij. Maar wat vind jij? Laat het weten door een reactie achter te laten!