“Jane Austen wordt heden ten dage vaak beschouwd als bijzonder Romantisch schrijfster; maar wat bedoelen we daarmee nu precies?” Universitair docent Paul Franssen gaat tijdens een interactieve workshop op zaterdag 12 mei in op deze vraag. Als er één roman is waarbij we zien waar het toegeven aan sterke gevoelens – of juist het onderdrukken daarvan – kan leiden, is het wel Sense and Sensibility. Franssen zegt: “In deze roman wordt er als het ware een debat gevoerd tussen gevoel en verstand, aan de hand van de tegenstelling tussen de twee zussen, Elinor en Marianne. In mijn workshop ga ik, aan de hand van fragmenten uit de roman, die in het oorspronkelijke Engels op hand-out zullen worden uitgedeeld, in op dit debat, en de uitkomst ervan.”
De workshop wordt georganiseerd door de Nederlandse Jane Austen Society.

Interesse?
Datum : zaterdag 12 mei 2012
Aanvangstijd: 13.15 uur (zaal open 13.00 uur)
Locatie : Noorderlichtkerk, Shalomzaal
Adres: Bergweg 92/B, 3707AE Zeist
Kosten: 8 euro per persoon

Reserveren noodzakelijk via: info@janeaustensociety.nl