We dachten dat we alle initiatieven die je rond Jane Austen kunt bedenken inmiddels wel zo’n beetje voorbij hadden zien komen, maar we hadden het mis. Austen-vriendin Aurora verraste ons met een bericht over een heuse Jane Austen Cruise. Van 18 tot 26 juli 2012 vaart het luxe schip Opera vanaf Southampton via Nederland naar Guernsey, Spanje en Frankrijk en aan boord zijn allerlei Jane Austen activiteiten. Initiatiefneemster is de Amerikaanse Linda Wolf, die een bedrijfje heeft dat cruises verkoopt. Als jarenlange Jane Austen fan zag ze een mogelijkheid om hobby en werk met elkaar te combineren.
Evenementen die tijdens de cruise worden gehouden zijn onder andere lezingen, een filmfestival, een kostuumparade en regency bal. Uiteraard zijn er niet alleen Jane Austen liefhebbers aan boord, maar de activiteiten zijn alleen toegankelijk voor wie het evenemententarief heeft betaald. Meer over deze reis vind je op de website van Linda Wolf.