SteventonRectoryArcheologen zijn in Steventon (Hampshire) begonnen met het opgraven van de resten van de pastorie waar Jane Austen is geboren en opgegroeid. Doel van de opgraving is een beter beeld te krijgen van het huis en van het sociale leven dat zich daarin afspeelde. Dat zeggen Archeologe Debbie Charlton en Maureen Stiller van de Jane Austen Society in een interview met BBC News.
Jane woonde samen met haar familie meer dan de helft van haar leven (van 1775-1801) in Steventon, tot haar ouders besloten naar Bath te verhuizen. In het huis, dat kort na het vertrek van de Austens gesloopt is, schreef Jane de eerste aanzetten van wat later Sense & Sensibility, Pride & Prejudice en Northanger Abbey zou worden.
Tot nu toe zijn er alleen een kaart en een paar tekeningen van het huis bekend, die elkaar op sommige punten tegenspreken. De uitkomsten van de opgraving worden volgend jaar gepresenteerd in het Willis Museum in Basingstoke.