Altijd al een brief willen schrijven zoals Jane Austen dat deed? Dat kan tijdens het publiekssymposium ‘Schrift op Drift’ van het Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) op donderdag 13 oktober. Robin Straaijer en Ingrid Tieken-Boon van Ostade van de opleiding Engelse Taal en Cultuur laten tijdens de workshop ‘Writing Jane Austen’ zien hoe Engelse brieven er aan het begin van de negentiende eeuw uitzagen en hoe ze geschreven werden. Daarbij vertellen zij over typische aspecten van het Engels uit die tijd en het taalgebruik van Jane Austen. En natuurlijk kan je ook zelf aan de slag, met pen en een potje inkt op een groot vel schrijfpapier.
De workshop wordt gegeven van 15.30 uur tot 16.30 uur. Deelname is gratis. Meer over het symposium, de andere workshops die worden gegeven en hoe je je kunt aanmelden voor deelname, vind je op de website van de Universiteit Leiden.