Jane Austens Pride and Prejudice is een van de 25 boeken die volgend jaar gratis tijdens World Book Night (23-4-2012, Unesco Dag van het boek) worden uitgedeeld in Groot- Brittanië en Ierland. Elk boek wordt in een oplage van 40.000 exemplaren verdeeld over 20.000 vrijwilligers die de boeken naar eigen goeddunken in hun omgeving mogen uitdelen.
De lijst met 25 titels is samengesteld door publieksstemmen te combineren met het oordeel van een redactiecommissie onder leiding van Tracy Chevalier, de bekende schrijfster van onder andere ‘The other Boleyn Girl’. Pride and Prejudice is een van de elf publiekskeuzes die de definitieve selectie heeft gehaald. De klassieker van Jane Austen haalde de tweede plaats in de top 100 die van de publieke stemmen werd samengesteld.
Onder de 25 weg te geven titels bevinden zich meer JaneAusten.nl-favorieten. Zo wordt onder andere uitgedeeld ‘Remains of the Day’ van Kazuo Ishiguro, ‘I Capture the Castle’ van Dodie Smith en ‘Rebecca’ van Daphne du Maurier. Julia Kingsford, CEO World Book Night, noemt de voor 2012 geselecteerde boeken ‘brilliant reads’. Voor wat betreft Pride and Prejudice zijn we het daar uiteraard mee eens. Jammer alleen dat haar club het begrip ‘world’ wat beperkt uitlegt. Wij hadden graag geholpen met uitdelen.