‘Jane Austen made me do it’. Het klinkt als een slechte smoes – net iets beter dan ‘my dog ate my homework’. Maar het is geen uitvlucht. Het is de titel van een nieuwe bundel op Jane Austen geïnspireerde korte verhalen. Het boek is samengesteld door Laurel Ann Nattress, drijvende kracht achter de populaire website Austenprose.com en verscheen deze maand bij Ballantine Books.
Aan het boek werkten in totaal 22 schrijvers mee. Naast bestellerschrijvers als Jo Beverley en Syrie James dragen ook gevestigde Austen sequel schrijvers Pamela Aiden, Amanda Grange en Elizabeth Aston een verhaal bij aan de bundel. Debutant Brenna Aubrey verdiende na een schrijfwedstrijd in samenwerking met Austen fansite The Republic of Pemberley een plek in de bloemlezing met haar verhaal ‘The love letter’.
Nattress had één verzoek aan de schrijvers: ‘that they stay within the theme of exploring Austen’s philosophies of life and love by reacquainting readers with characters from her novels or introducing original stories inspired by her ideals.’ Het leverde zowel historische verhalen als eigentijds werk op, naast verhalen voor jong-volwassenen en zelfs een paranormaal uitstapje.

Website van het boek
Voor meer informatie over het project, de schrijvers en de verhalen, bekijk de website van Jane Austen Made Me Do It.

Bestellen
Je kunt het boek bij Amazon.co.uk bestellen.