Aankomende zondag, 30 oktober 2011, is het tweehonderd jaar geleden dat Jane Austen debuteerde als schrijfster met Sense and Sensibility. Dat heugelijke feit is natuurlijk een feestje waard! Vandaag beginnen we met het ophangen van de slingers door ons felicitatieboek te openen. Voor het gemak doen we even alsof Jane Austen nog springlevend is en nodigen we je uit om haar te feliciteren met haar eerste roman.
Uitgeverij Wereldbibliotheek heeft voor deze feestelijke gelegenheid een bijzonder boek ter beschikking gesteld, namelijk een replica van hun eerste uitgave van Gevoel en Verstand. Dit boek (ter waarde van €39,95) is oorspronkelijk uitgegeven in 1922 en behoort nu tot het ‘Boek op Verzoek’-aanbod van de uitgeverij waarbij je oude klassiekers via print on demand kunt bestellen. Een echt collector’s item!
Iedereen die een felicitatie voor Jane achterlaat, maakt kans op dit boek. Dus waar wacht je nog op? Feliciteer Jane op jouw eigen wijze! Je kunt dit doen tot en met woensdag 2 november, daarna sluiten we het felicitatieboek.
Natuurlijk hebben we nog meer op het programma staan voor de komende dagen. Mis het niet!

  • Donderdag 27 oktober: Interview met de schrijfster Jane Austen
  • Vrijdag 28 oktober: Sense and Sensibility Poll: wat is de beste verfilming ooit? Win een Sense and Sensibility dvd-pakket
  • Zondag 30 oktober: Een speciale Lieve J, ook met prijsvraag. Win de ingelijste column met illustratie van Rick de Haas
  • Maandag 31 oktober: Prijsvraag over kleding. Win een prachtige illustratie.