Geachte juffrouw J. Austen,

Ik ben u een verklaring schuldig.
Het gaat over de Lieve J-tekeningen op het T-shirt die ik ga maken. De werkelijke T-shirts laten op zich wachten. Om precies te zijn; ik laat op me wachten. Ik heb ze nog steeds niet gemaakt.
Anke en Karin denken dat u ongeduldig aan het worden bent. Althans, dat is wat ze tegen me hebben gezegd. Ik heb toen geantwoord: “Ach wat nou, Jane is er aan gewend dat dingen lang duren, die heeft niks in de gaten. Weet zij veel. Als ik ze over een half jaar afmaak, vindt ze nog dat het snel is.”
Zelf vond ik dat een goede oplossing maar Anke en Karin niet. Ze werden zelfs een beetje boos op me. Vandaar dat ik u zal uitleggen waarom het nog even gaat duren met de T-shirts.
Ik ben fulltime illustrator van kinderboeken van beroep. Dat is in uw ogen misschien ‘just one of the accomplishments’. Maar ik moet daar m’n inkomen mee verdienen (ja, het is een gekke wereld).
En nu is het Kinderboekenweek. Dat is de drukste periode van het jaar voor mensen zoals ik. En dat betekent dat ik de afgelopen weken en ook nog de komende twee weken door het land reis met ‘De grote Mees Kees show’. Nee we zijn geen reizende verkopers.
Mees Kees is de hoofdpersoon uit een serie boeken, geschreven door Mirjam Oldenhaven. Ik maak de tekeningen bij die boeken en samen met Roos en Irene, met z’n vieren dus, treden we op met muziek, liedjes en live tekenen op het podium.
Nee het is OOK geen freakshow. Tjeeses zeg !
Als u een kleine indruk wil krijgen van wat het precies inhoudt, kijk dan op Youtube bij De Grote Mees Kees show. O nee, sorry, u doet niet aan computers.
Ik beloof u met mijn hand op de bovenste plank van mijn boekenkast (daar staan uw boeken) dat het hooguit nog een kwestie van weken is en dan kom ik mijn belofte aan u na.

Hoogachtend en altijd respectvol,

Rick de Haas
Tekenaar te Tilburg.