Zo veel te doen in Bath en zo weinig tijd! Afgelopen zondag hadden de Nederlanders uit Admiral’s House ieder hun eigen programma. Enkelen maakten een boottocht, anderen deden het een dagje rustig aan en weer anderen hadden een programma vol met Jane-evenementen. Die begonnen al redelijk vroeg, met ‘A very private public breakfast’. In haar eigen woning, hoog bovenin de stad met een geweldig uitzicht, vertelde regency-kenner Jane Tapley over de ontbijtgewoontes in de tijd van Jane Austen. De lezing werd afgesloten met een heerlijk ontbijt.
In de middag was er keuze genoeg: dansworkshops, een traditionele zondaglunch en om vier uur, opnieuw bij Jane Tapley thuis, een lezing over de handtas van de 19e eeuw, de reticule. Tapley liet tijdens ‘Rummaging through the reticule’zien dat wat dames twee eeuwen geleden in hun tas hadden, soms heel veel, maar soms ook heel weinig afwijkt van het heden. De mobiele telefoon ontbrak uiteraard, maar wat te denken van een leesbril, zakdoekjes of een notitieblokje?
’s Avonds kon men genieten van de muziekvoorstelling ‘The League of Harmony’. In Admiral’s House lagen de prioriteiten echter ergens anders. In een verduisterde woonkamer, met een mega-flatscreen, werd er door twintig man gekeken naar de eerste aflevering van Downton Abbey. Dankzij de glansrol van Dan Stevens als Matthew Crawley niet helemaal vrij van Austen-associatie: hij speelde Edward Ferrars in de 2008-verfilming van Sense and Sensibility.