Het Jane Austen Festival in Bath lijkt steeds meer een Nederlands feestje te worden. Waar je deze week ook in de stad loopt, de kans is groot dat je een Nederlandse Jane Austen liefhebber tegenkomt. Niet verwonderlijk, want het JaneAusten.nl forum alleen is al goed vertegenwoordigd met een afvaardiging van bijna twintig mensen. Hoofdkwartier is Admiral’s House, waar de bonnets vrolijk aan de kapstok hangen.
Gisteren was een drukke dag voor festival-bezoekers. Om elf uur werd iedereen in vol ornaat verwacht bij the Pump Rooms, voor de jaarlijkse promenade door de stad. Ook dit keer deden honderden mensen in regency-kostuum mee.
Ons eigen forumlid Maria had geregeld dat daarna een heerlijke lunch stond te wachten in The Pump Rooms. In regency tijd al ’the place to be’ en dat is nu niet anders. Terwijl er een rij mensen stond te wachten om een tafel toegewezen te krijgen, konden wij doorlopen naar onze tafel voor onze driegangen-maaltijd.
’s Avonds werd er flink gedanst in the Assembly Rooms, waar kostuumbedrijf Farthingale’s ieder jaar een bal houdt.
Ook vandaag is het programma weer goed gevuld. Wat dacht je van een ‘very private public breakfast’, danslessen, lezingen en een echte regency lunch? Hou deze website in de gaten voor nog meer updates!