Het wordt maandagavond genieten op BBC4: die avond is niet alleen het programma ‘The age of Regency’ te zien, waarin aandacht wordt besteed aan Jane Austen, maar ook de documentaire ‘The Real Jane Austen’.
In dit programma gaat actrice Anna Chancellor, die we kennen als Miss Bingley uit Pride and Prejudice ’95 en die een verre verwante is van Jane Austen, op zoek naar de vrouw achter de schrijfster aan de hand van citaten uit brieven en reconstructies. Ze bezoekt Steventon, waar Austen opgroeide en de cottage in Chawton, dat nu het Jane Austen House Museum is.

Het programma is maandag 5 september om 20.30 uur te zien op BBC4. Herhalingen zijn maandagnacht/dinsdagochtend om 02.00 uur, zondag 11 september om 20.10 en zondagnacht/maandagochtend om 02.50 uur.
Kun je BBC4 niet ontvangen? De documentaire staat ook op Youtube. Hieronder zie je het eerste deel van in totaal acht Youtube-filmpjes.